Magyar Protokollosok Országos Egyesülete

Elnökség bemutatás

Az Egyesületünk elnöksége, olyan elhivatott szakemberekből áll, akik hosszú évtizedek óta tevékenykednek az üzleti, hivatali és közigazgatás területén, a protokoll, rendezvényszervezés és kapcsolódó szakmákban.

Laczkó Rita

a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének elnöke

1997 óta tevékenykedem a közigazgatásban nemzetközi és protokoll területen. Pályafutásomat az Igazságügyi Minisztériumban kezdtem külügyi és protokoll referensként, majd 2007-ben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Külügyi és Protokoll Osztály vezetőjének neveztek ki. 2010 óta a Belügyminisztérium Nemzetközi Főosztály helyettes vezetője, a Protokoll és Szervezési Osztály vezetője vagyok.

Pályafutásom alatt számos miniszteri és egyéb magas szintű, hazai és nemzetközi konferencia főszervezője voltam, mint pl. a magyar EU elnökség Bel- és Igazságügy-miniszteri tanácsi ülése és belügyi rendezvényei, Salzburg Fórum belügyminiszteri konferenciák, V4 igazságügyi és belügyminiszteri konferenciák. Társadalmi munkában a Magyar Kick-Box Szövetség VIP-koordinátoraként a sportprotokoll területén is aktív szerepet vállalok, tevékenyen részt vettem Európa- és Világbajnokságok, Világkupák megszervezésében és lebonyolításában.

1998 óta vagyok tagja a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének, ahol jelenleg elnökként tevékenykedem. Diplomáciai protokoll képzést folytatok óraadó tanárként a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának mesterképzésén, valamint közigazgatási protokollt és rendezvényszervezést oktatok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közszolgálati protokoll szakirányú továbbképzésén, ahol mindig nagy hangsúlyt fektetek a gyakorlati képzésre.

Laczkó Rita

Bakos Ildikó

a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alelnöke

A Szent István Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi kar – (VATI) vállalkozásszervező közgazdászként, marketing szakirányon végeztem. 1994-ben alapítottam saját cégemet, amely mára az uniós trendeknek megfelelően komplex rendezvényszervezéssel és marketinges feladatok ellátásával foglalkozik.

A rendezvényszervezés területén minden részletre kiterjedő szolgáltatást biztosít vállalkozásom a megbízók részére, legyen szó protokoll rendezvényről, konferencia típusú üzleti rendezvényről. Ezeken a rendezvényeken keresztül volt lehetőségem bizonyítani, hogy a sikeres lebonyolítás titka az alázatos és pontos munkavégzés.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy tapasztalataim alapján cégemet több minisztérium és háttér intézményeik, valamint multinacionális vállalkozások is megkeresik rendezvényeik lebonyolítására. Cégemben szívesen foglalkoztatok fiatalokat és on the job oktatom a protokoll szabályait.

1996 óta vagyok tagja a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének és 2000-től cégem látja el az egyesület titkárságának feladatkörét. Korábban az egyesületben főtitkári szerepet töltöttem be, jelenleg pedig a titkársági és gazdasági területet vezető alelnöki, pozíciót látom el.

Bakos Ildikó

Tóth Kinga

a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alelnöke

2002-ben a TEN-X Rendezvényszervező cég operatív vezetőjeként kezdtem pályafutásomat, ahol koncertek és fesztiválok szervezésével foglalkoztam. 2003 óta tevékenykedem a közigazgatásban – kezdetben titkárságvezetőként, majd az Igazságügyi Minisztériumban miniszteri programok szervezőjeként.

2007 óta vagyok tagja a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének, amelynek jelenleg alelnökeként tevékenykedem.

2008-ban kerültem az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Külügyi és Protokoll Osztályára protokoll referensként, ahol állami kitüntetési ünnepségeket, bálokat, nemzetközi találkozókat volt lehetőségem megszervezni. 2010 óta a Belügyminisztérium Nemzetközi Főosztályán protokoll szakmai tanácsadóként dolgozom. Nagy tapasztalatokkal rendelkezek a magas szintű vendéglátás és gasztronómia területén. Számos nemzetközi diplomáciai találkozó és magas szintű nemzetközi konferencia megszervezésében vettem részt, mint pl. a magyar EU elnökség belügyi rendezvényei, ESPON, Salzburg Fórum belügyminiszteri konferenciák, V4 belügyminiszteri konferenciák.

2015-ben elvégeztem a Borakadémia középfokú borszakértő és sommelier képzést, majd 2018-ban Felsőfokú borszakértőként is sikeres vizsgát tettem.

2016-ban a Varázsbőrönd könyvsorozat „Csodatúra csodaútra” című mesekönyv egyik lektoraként működtem közre, amely az illem – etikett alapjait tanítja gyerekeknek.

Társadalmi munkában a dunakeszi Révész István Helytörténeti gyűjteményt segítem, saját kézimunkákkal.

Oktatási szakterületek:

Diplomáciai rendezvények, konferenciaszervezés, nemzetközi rendezvényszervezés, vendéglátási alkalmak szervezése (magas szintű díszétkezések), általános viselkedéskultúra.

Tóth Kinga

Galovtsik Erik

a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének főtitkára

​A Magyar Köztársaság Kormányvendégházainak és az állami vezetők rezidenciáinak a vezetőjeként dolgoztam 1987-től a nyugdíjba vonulásomig.
A Kormányvendégházak feladatköréből adódóan tevékenységem kiterjedt a legmagasabb szintű delegációk /királyok, államfők, miniszterelnökök és közjogi méltóságok /ellátására, programjainak szervezésére és biztosítására.
A Kormányvendégházak vezetőjeként többek között részt vettem pl.: II. Erzsébet brit királynő, Károly és Diana walesi hercegi pár, a spanyol királyi pár, az amerikai elnök George W. Bush, a japán császár és felesége, illetve az izraeli elnök magyarországi látogatásának a szervezésében.
 A magyar közjogi méltóságok által igénybevett /köztársasági elnök, házelnök, miniszterelnök/ rezidenciák ellátásának biztosítása, programjainak lebonyolítása, valamint a Sándor Palota protokolláris rendezvényeinek, vendéglátásainak kivitelezése úgyszintén a feladataimhoz tartozott.
Munkám során a legmagasabb szintű állami rendezvények, nemzetközi tanácskozások, konferenciák megszervezésében, illetve lebonyolításában vettem részt.
Az Egyesületnek alapító tagja vagyok, az egyesület vezetésében dolgoztam, mint alelnök, illetve három esetben választottak meg főtitkárnak.
Óraadóként oktattam a Nemzetközi Oktatási Központban, előadásokat tartottam vezetői továbbképzéseken az állami protokoll, illetve a gasztronómia, vendéglátási ismeretek témakörben.

Galovtsik Erik