Magyar Protokollosok Országos Egyesülete

Mentori program

Egyesületünk elnöksége 2019 évben létrehozott egy un. Mentori címet, mely minden évben az évzárón ünnepségen kerül átadásra.

A mentori címet az a személyek vagy személyek kaphatják, – előzetes felterjesztés alapján -, akik nagy mértékben hozzájárulta egyesületünk szakmai munkájához, fejlődéséhez az adott évben, illetve szakmai támogatásukkal öregbítik egyesületünk és a protokoll szakma hírnevét.

Jelenlegi Mentoraink

• Schiffer Miklós stílustanácsadó, designer, író és üzletember
  • Kende-Hoffher Krisztina a TMC group tulajdonosa, motivációs szakember, sztármanager
  • Iglói-Nagy István a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya vezetője
  • dr. Fodros István a Diplomata Magazin igazgató-főszerkesztője

Egyesületünk küldetése

Az elmúlt két évtizedben nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint a protokoll szakma rangjának megőrzését és emelését, a szakmai ismeretek továbbadását, illetve tagjaink és az egyesület munkája iránt érdeklődők folyamatos képzését, fejlesztését.

Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy figyelemmel kísérjük a protokoll szempontból érdekes helyszínek felkutatását, megismerését és kipróbálását, melyet minden alkalommal valamilyen szakmai eseménnyel, programmal kötünk össze.

Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk a protokoll ismeretek továbbadására. Képzéssel, tanácsadással segítjük mind a jövő generációjának protokollosait, mind azon cégek vezetőit munkatársait, akik bizalommal fordulnak egyesületünk irányába.

Keressen minket!

Megtervezzük a rendezvényszervezés lépéseit, költségvetését, forgatókönyvet készítünk.

Dr. Schiffer Miklós

stílustanácsadó, designer, író és üzletember, aki a kilencvenes évektől foglalkozik az emberek külső megjelenésével, más szóval stílusával. Előadásai felölelik a vizuális kommunikáció és a megfelelő hivatalos és hétköznapi viselkedés témaköreit, iparvállalatok, bankok, biztosító cégek kormányzati szervek tanácsadója és folyamatos előadója. E mellett a Metropolitan Egyetemen és a Közszolgálati Egyetemen óraadó tanár, a vizuális kommunikáció és a személyes brand építés témakörében. A stílussal kapcsolatban több könyve is megjelent, a legutóbb a Schiffer-stílus / Férfi illetve a Schiffer-stílus / Nő – A korszerű öltözet című kötetek láttak napvilágot. Idén kerül a könyvesboltokba viselkedéssel kapcsolatos egyedi hangvételű munkája, amely a naponta felmerülő viselkedési kérdésekkel foglalkozik.
Vallja, a stílus jóval több, mint a divat. Az emberek minőségi és átgondolt, a személyiségükhöz és életkorukhoz illő megjelenésére fordít nagy figyelmet. Az általa kidolgozott Esztétikai profizmus rendszer lényege, hogy minden egyes ember megtalálhatja, kitalálhatja és tökéletesre fejlesztheti esztétikai jegyeit.

Kende-Hofherr Krisztina

TMC csoport alapító tulajdonosa

Az amerikai típusú sztármenedzsment hazai megteremtője. A FORBES 2019-es listáján a 6. legbefolyásosabb magyar nő a médiában. Társtulajdonos a KenMedia butik kommunikációs ügynökségben és a FOODYNY online gasztro magazinban is. Nevéhez fűzödik a NőComment! talk show színpadi változata, és az azonos című  televízió műsor, az ÉdesKettes színpadi sütő-show, a Férfiszemmel show és számos YouTube sorozat. A személyes márkaépítés kiemelkedő szakembere, megszállottan pozitív gondolkodó, motivációs előadó.

Dr. Fodros István

jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense, diplomata, São Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja (17 éve), újságíró, a Diplomata Magazin és a Hekus Magazin alapító tulajdonosa, a kiadó igazgató-főszerkesztője, kommunikációs szakértő.

Pályáját a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség (DIVSZ) sajtó- és protokollfőnökeként kezdte, majd külföldön, a KGST-ben magyar szakértőként a tájékoztatási osztályon képviselte Magyarországot.

Hazatérte után a Magyar Média igazgatója, majd a Lapkiadó Vállalat vezérigazgató helyettese lett. A rendszerváltást követően folytatta sajtótevékenységét több lap alapító-tulajdonosaként. Nevéhez fűződik a „Válságkommunikáció” című hiánypótló könyv alkotása, amelyet több egyetemen tankönyvként használnak.

Társadalmi megbízatásai:

Göncz Árpád köztársasági elnök katonai irodájának szakértője volt, jelenleg parlamenti szakértő.

Munkáját és sokrétű szakértelmét számos nemzetközi és magyar állami kitüntetéssel ismerték el.

Iglói-Nagy István

a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályának főosztályvezetője.

A kormány 2018-ban hozta létre a Sportdiplomáciai Főosztályt a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkárságán belül. Célja az országimázs építése, a diplomáciai kapcsolatok és együttműködések segítése, hangsúlyozva a sportdiplomácia növekvő szerepét a külügyi kapcsolatokban.

A főosztály vezetőjeként folyamatosan azon munkálkodik, hogy Magyarország külképviseleteiknek segítségével minél több rangos sportesemény kerüljön hazánkban lebonyolításra és a sporton keresztül erősítse hazánk diplomáciai kapcsolatait. Támogat minden olyan sporttal kapcsolatos kezdeményezést, ami öregbíti a tipikusan sportnemzetként ismert Magyarország hírnevét, és méltó is ehhez a ranghoz. Együttműködik a sportvilág itthoni képviselőivel és a sportért felelős Emmi illetékeseivel, a Magyar Olimpiai Bizottság irányítóival és a sportági szövetségekkel is.