Magyar Protokollosok Országos Egyesülete

Mentori program

Egyesületünk elnöksége 2019-ben létrehozott egy ún. Mentori címet, mely minden évben az évzárón ünnepségen kerül átadásra.

A mentori címet az a személy vagy személyek kaphatják, – előzetes felterjesztés alapján -, akik nagymértékben hozzájárultak egyesületünk szakmai munkájához, fejlődéséhez az adott évben, illetve szakmai támogatásukkal öregbítik egyesületünk és a protokoll szakma hírnevét.

Jelenlegi Mentoraink

  • Ambrus Jenő nagykövet, miniszteri főtanácsadó, korábbi állami, miniszterelnöki protokollfőnök.
  • Schiffer Miklós stílustanácsadó, designer, író és üzletember
  • Kende-Hoffher Krisztina a TMC group tulajdonosa, motivációs szakember, sztármanager
  • Iglói-Nagy István a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya vezetője

Ambrus Jenő

Ambrus Jenő nagykövet, miniszteri főtanácsadó, korábbi állami, miniszterelnöki protokollfőnök.
2021-ben a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus protokoll vezetője.
Szakterülete az állami protokoll, a rangsorolás és a szertartásrend.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem óraadó tanára, az egyetemi tankönyv és a Diplomáciai Lexikon társszerzője, emellett előadó a Széchenyi István Egyetemen is.

Dr. Schiffer Miklós

stílustanácsadó, designer, író és üzletember, aki a kilencvenes évektől foglalkozik az emberek külső megjelenésével, más szóval stílusával. Előadásai felölelik a vizuális kommunikáció és a megfelelő hivatalos és hétköznapi viselkedés témaköreit, iparvállalatok,bankok, biztosító cégek kormányzati szervek tanácsadója és folyamatos előadója. E mellett a Metropolitan Egyetemen és a Közszolgálati Egyetemen óraadó tanár, a vizuális kommunikáció és a személyes brand építés témakörében. A stílussal kapcsolatban több könyve is megjelent , a legutóbb a Schiffer-stílus / Férfi illetve a Schiffer-stílus / Nő – A korszerű öltözet című kötetek láttak napvilágot. Idén kerül a könyvesboltokba viselkedéssel kapcsolatos egyedi hangvételű munkája, amely a naponta felmerülő viselkedési kérdésekkel foglalkozik.
Vallja, a stílus jóval több, mint a divat. Az emberek minőségi és átgondolt, a személyiségükhöz és életkorukhoz illő megjelenésére fordít nagy figyelmet. Az általa kidolgozott Esztétikai profizmus rendszer lényege, hogy minden egyes ember megtalálhatja, kitalálhatja és tökéletesre fejlesztheti esztétikai jegyeit.

Kende-Hofherr Krisztina

TMC csoport alapító tulajdonosa

Az amerikai típusú sztármenedzsment hazai megteremtője. A FORBES 2019-es listáján a 6. legbefolyásosabb magyar nő a médiában. Társtulajdonos a KenMedia butik kommunikációs ügynökségben és a FOODYNY online gasztro magazinban is. Nevéhez fűzödik a NőComment! talk show színpadi változata, és az azonos című  televízió műsor, az ÉdesKettes színpadi sütő-show, a Férfiszemmel show és számos YouTube sorozat. A személyes márkaépítés kiemelkedő szakembere, megszállottan pozitív gondolkodó, motivációs előadó.

Iglói-Nagy István

a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályának főosztályvezetője.  

A kormány 2018-ban hozta létre a Sportdiplomáciai Főosztályt a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkárságán belül. Célja az országimázs építése, a diplomáciai kapcsolatok és együttműködések segítése, hangsúlyozva a sportdiplomácia növekvő szerepét a külügyi kapcsolatokban.

A főosztály vezetőjeként folyamatosan azon munkálkodik, hogy Magyarország külképviseleteiknek segítségével minél több rangos sportesemény kerüljön hazánkban lebonyolításra és a sporton keresztül erősítse hazánk diplomáciai kapcsolatait. Támogat minden olyan sporttal kapcsolatos kezdeményezést, ami öregbíti a tipikusan sportnemzetként ismert Magyarország hírnevét, és méltó is ehhez a ranghoz. Együttműködik a sportvilág itthoni képviselőivel és a sportért felelős Emmi illetékeseivel, a Magyar Olimpiai Bizottság irányítóival és a sportági szövetségekkel is.