Magyar Protokollosok Országos Egyesülete

Partnereink

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

Együttműködés létrejött: 2013.11.14.

A legjelentősebb együttműködés Egyesületünk életében még 2013-ban köttetett, mikoris megállapodást írtunk alá a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral. Az együttműködés célja a protokoll szakma rangjának megőrzése és emelése, a szakmai ismeretek továbbadásának támogatása, a protokoll terület elismertségének fejlesztése.

Ezen együttműködés keretén belül adódik lehetőségünk a MH BHD Hotel Hadik-ban tartani elnökségi üléseinket, amelyek nagyban hozzájárulnak egyesületünk sikeres fejlődéséhez, illetve teret ad szakmai napjaink, tevekénységeink lebonyolításához is.

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem:

Együttműködés létrejött: 2015.01.15.

Jelentős mérföldkövéhez érkezett a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének nemzetközi tevékenysége 2015. év elején.  A Sapientia Egyetemmel való együttműködés célja a Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterszakos hallgatók magas színvonalú képzése, az oktatási és szakértői források összehangolt, kölcsönösen előnyös és hatékony felhasználása a színvonalas oktatás érdekében. Az egyesület a mesterképzési programban támogatja a protokoll ismereteket megismertető kurzusok fejlesztését és oktatását, elsősorban annak érdekében, hogy a gyakorlatorientált szakképzés keretében a protokoll ismereteket minél szélesebb körben, minél magasabb színvonalon terjesszék. Eme megtisztelő feladatot az együttműködés megkötése óta Laczkó Rita, egyesületünk elnöke, illetve Kovács Gábor, egyesületünk egyik alapítója, korábbi főtitkára látja el, évi két alkalommal.

Budapesti Metropolitan Egyetem

Együttműködés létrejött: 2015.01.26.

Az együttműködés célja a METU Protokoll szaktanácsadó és rendezvényszervező szakirányos hallgatók magas színvonalú képzése, a képzési program szakmai támogatása, kurzusok fejlesztése. Az Egyesület és az Egyetem közösen hozta létre az egyesület hallgató tagozatát, amely lehetőséget ad kedvezményes részvételre a protokoll szakirányos hallgatók számára, illetve szakmai tapasztalatok szerzésére, konzultációkon való részvételre. Az együttműködés sikerességét mutatja, hogy az Egyesület és az Egyetem évről évre közösen vesz részt a Főiskolai és Egyetemi Protokoll Verseny lebonyolításában is. 

Magyar Rendezvényszervezők és -Szolgáltatók Szövetsége

Együttműködés létrejött: 2017.03.22.

Nagy öröm volt Egyesületünk számára, mikor 2017-ben sikerült együttműködést kötnünk a Magyar Rendezvényszervezők és -Szolgáltatók Szövetségével. A megállapodás célja, hogy mindkét fél szakemberei támogatják egymást szakmai rendezvényeiken, előadások tartásával, szakmai anyagokkal, konzultációs lehetőségekkel. Az együttműködés sikerességének egyik példája Egyesületünk 25. éves jubileumi rendezvénye, melyen a Maresz kiváló szakemberei tartottak előadásokat vendéglátás és rendezvénytechnika témákban.

Magyar Fordítók és Tolmácsok Egyesülete

Együttműködés létrejött: 2019.11.06.

Tartalmas szakmai előkészítést követően a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete és a Magyar Fordítók és Tolmácsok Egyesülete stratégiai megállapodást kötött a jövőbeni sikeres és hatékony együttműködés reményében. A tavalyi évben 25. (MPrOE) és 30. (MFTE) jubileumot ünneplő szervezetek célként tűzik ki maguk elé, hogy egymás munkáját segítve, azt kiegészítve megosztják tapasztalataikat és törekszenek a hatékony együttműködésre. Az elnökségek jövőbeni célja a szoros együttműködés, amelynek során rendezvényeiket megosztják a társszervezet tagjai számára és közös programok keretében betekintést engednek egymás munkájába.

IMA Hungary-Menedzserasszisztensek Magyarországi Egyesülete

Együttműködés létrejött: 2020.09.10.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete és a Menedzserasszisztensek Magyarországi Egyesülete.

A közös út alapkövét 2020. szeptember 10-én virtuális, majd valós térben egyaránt letették a szakmai egyesületek vezetői: Laczkó Rita, a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete elnöke, valamint S. Nádas Ágnes, a Menedzserasszisztensek Magyarországi Egyesülete elnöke. Az együttműködés méltó keretet biztosít a szakmai és személyes kompetenciák kölcsönös fejlesztéséhez, a gyakorlati ismeretek átadásához és teljesíti azt a célt, hogy a protokollosok és a vezetői asszisztensek egymást segítve, munkájukat összehangolva hatékonyan, sikeresen tudják ellátni a vezetői támogatást.