Micski Marianna

a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alelnöke

1997-ben szereztem diplomát, az akkor Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Főiskolán. Ezzel párhuzamosan 1990 óta az egri 4*- os Hotel Korona értékesítési vezetői, majd igazgatói, 2013-tól pedig tulajdonosi és ügyvezető igazgatói posztját töltöm be.

Ebben az elmúlt közel 3 évtizedben, amit az üzleti életben töltöttem sajnos számos alkalmam volt megtapasztalni azokat a viselkedés- és illembeli hiányosságokat, melyeket nap, mint nap elkövetünk az életünk/munkánk folyamán, problémát és nehézséget okozva ezzel nemcsak magunknak, hanem embertársainknak is.

Ekkor határoztam el, hogy tovább képezve magam, tapasztalatomat, tudásomat annak fogom szentelni, hogy felhívjam a figyelmet a helyes üzleti és magán viselkedéskultúra szabályaira, fontosságára, mely úgy gondolom a siker egyik záloga.

1998-ban a Veszprémi Egyetem és a George Washington Egyetem képzésein mélyíthettem el tudásomat a rendezvény-, konferencia- és kongresszusszervezés terén, majd 2008 évben felvételt nyertem a Escuela Internacional de Protocolo & Nemzetközi Protokoll Egyetem Magyarország oktatási intézménybe, ahol a protokoll minden területét sikerült végig kísérni és elsajátítani, majd ezeket a gyakorlatba ültetni ekkor már, mint protokoll és intézményi kapcsolati szakértő. Ezen időszak alatt tudatosodott bennem, hogy az illem etikett és protokoll vagy maga a viselkedéskultúra kéz a kézben jár a helyes kommunikációval, így tovább képeztem magam a Budapesti Corvinus Egyetemen, Dr. Aczél Petra szárnyai alatt, ahol kommunikációs mesterképzést végeztem 2012-ben.

Elméleti és gyakorlati tapasztalatomat az üzleti életen kívül, akkor egyedüli magyarként, Brüsszelben az Európai Parlament protokoll osztályán és képzésén mélyítettem el 2013-ban, ahol nemcsak a Parlament protokoll tevékenységébe, de a NATO hasonló feladataiba is betekintést nyerhettem.

2013 évben alapítottam saját oktatással foglalkozó cégemet, ami kötelékén belül elsősorban multinacionális cégek vezetőinek, dolgozóinak tartok képzéseket különböző protokoll témában, de a bankszektorban tevékenykedő közép- és felsővezetőknek is sikerrel bonyolítok folyamatosan tréningeket. Ezen kívül vendéglátóiparban, szállodaiparban, rendezvényszervezésben dolgozókat képzek a viselkedéskultúra és kommunikáció témában. Emellett óraadó tanár vagyok a Budapesti Metropolitan Egyetemen és állandó szakértőként tevékenykedem az RTL és a TV2 televíziós csatornáknál. 2018 évben vendégelőadói meghívást kaptam a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosváráshelyi karának nyári egyetemére.

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének 2013 évtől vagyok tagja, 2018 évtől az alelnöke.

Oktatási szakterületek:

Általános viselkedéskultúra, üzleti etikett, protokoll és kommunikáció, vendéglátási és rendezvényszervezési protokoll, személyiség ismeret, szervezet fejlesztés, ügyfélkapcsolati kommunikáció, humán erőforrás fejlesztés, illemtan oktatás fiataloknak.

Keressen minket!

Szüksége lenne útmutatásra az illem, etikett és protokoll témakörökben?