Ki ne hallott volna már a híres Macskanyelvről vagy a kézműves konyakmeggyről? Utána jártunk eredetüknek, ugyanis áprilisi egyesületi napunkat Magyarország legrégibb cukrászdájában, a Gerbeaud-ban töltöttük.
Az est első felében Kincses Zsuzsanna, értékesítési és marketing igazgató repített vissza minket a múltba, hogy bemutassa a kávéház legendáját. Megismerhettük Kugler Henriket, aki 1858-ban a kor egyedülálló cukrászdáját hozta létre. Kugler ambiciózus és kíváncsi személyisége, innovatív gondolkodása nyomán számos úttörő technika és újítás született. Ő volt az, aki először készített süteményeket már nemcsak helyben fogyasztásra, hanem papírtálcára csomagolva, elvitelre is.

A történelem a Gerbeaud-n is otthagyta lenyomatát, hiszen átvészelte a két világháborút, azonban története során csak egyszer, a 2020-as pandémia időszaka alatt kellett huzamosabb időre bezárnia ajtóit; ekkor nyolc hónapra kellett a vendégeknek nélkülözniük az ikonikus épületet.
Az idők során a helyszín rangja csak emelkedett, választéka pedig egyre bővült, így mára már a töltött Macskanyelv, az elegáns ajándékválogatások, és az á la carte reggeli és ebéd is a kínálat részét képezik.
Akik pedig a rendezvényük számára keresnek ideális helyszínt, bátran vegyék számításba a cukrászda valamely patinás szalonját vagy a többfunkciós Átriumot, mely az üzleti reggeliktől a gálavacsorákon át az esküvőkig számos eseménynek adhat otthont.

Mi a Kis szalonban folytattuk programunkat, ahol tagtársunk, dr. Kék Emerencia, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola főiskolai docense tartott rendkívül felkészült és részletgazdag előadást az egyházi protokoll és a húsvéti ünnepkör témájában. A hallgatóság megismerhette a római katolikus egyházban elvárt köszönési és megszólítási formákat, az egyházi öltözetet, valamint az alkalmazott színek jelentőségét is. Mindemellett szó esett az egyházi év ünnepeiről, kiemelten a húsvéti időszak szokásairól egyházi szempontból. A tartalmas előadást ezúton is köszönjük.


