Áprilisi szakmai napunkat “A pápalátogatás protokollja – kulisszatitkok Ferenc pápa magyarországi látogatásáról” címmel a D50 Hotel és Rendezvényközpontban tartottuk.

 

Az eseményen elsőként megismerkedhettünk az egyházi fenntartás alatt álló gyönyörű belvárosi épülettel, amelynek rendezvénytermei kiváló helyszínei lehetnek nemcsak szakmai rendezvényeknek, de elegáns fogadásoknak is.

Szakmai programunk meghívott előadója Dr. Fischl Vilmos úr volt, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára, aki tartalmas előadásával az egyházdiplomáciába, a pápalátogatás protokolljának főbb feladataiba, de a háttérben zajló kulisszatitkokba is bepillantást engedett.
Beszélt a megszólítás különböző vallásokban használatos szóbeli és írásbeli formáiról, a pápalátogatás céljáról, az elhangzó szentbeszédek jelentőségéről, de még a látogatásra készült egyedi logót is részletesen elemezte a hallgatóságnak.
Kiemelte, hogy különbséget kell tenni aközött, amikor a pápa egy eseményre érkezik (Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, 2021), illetve amikor országlátogatás az úticélja.

A látogatásról Dr. Fischl Vilmos úr az evangelikus.hu-nak adott interjújában részletesebben is beszélt.

Lejegyezte: Kóti Enikő, Molnár Éva

Teljes képgaléria ide kattintva érhető el.