Egyesületünk különleges helyszínre látogatott áprilisi szakmai napja alkalmából, Gloria von Berg bárónő Úri utcai rezidenciáján fogadott bennünket.
Az épületbe belépve azonnal varázslatos világba csöppentünk, olyan világba, amely időutazásra invitálja az oda érkező vendéget. A levegőben érezni lehetett az épület és tulajdonosának különleges kapcsolatát, a sokszor nehéz időket megélt, közös történelmi múlt máig ható üzenetét.

Az apró, de annál hangulatosabb belső kertben elfogyasztott frissítő italok és a vendéglátónkkal való megismerkedés után beléphettünk a szalonba, ahol kezdetét vette az időutazás, ami a Bárónő és az épület olykor szívszorító, de egyben lélekemelő történetébe engedett számunkra bepillantást, Perényi-Isky Petra kiváló moderálásában.

Csodálattal hallgattuk az olykor megrendítő, sorsfordító események ellenére Gloria bárónő szívből jövő kacagását, gyermekkoráról, szüleiről és a tágabb család sorsáról szóló történeteit. A mindig optimista Berg család bármilyen rossz körülmények közé került is a történelem folyamán, mindig mindenben képes volt meglátni a jót.

A mai napig jelmez- és díszlettervezőként dolgozó Gloria bárónő gondolatával emlékezünk a tegnap este különleges hangulatára: “a protokoll a jómodor koreográfiája”, mondta kedves mosolyával.

A többiről pedig beszéljenek helyettünk a képek: