Februári szakmai napunkat egy korábbi nagysikerű online előadásunk folytatásaként rendeztük meg.

Az Óbudai Zsinagógában jártunk, ahol Tóth Gábor az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség kabinetfőnöke bemutatta az épületet, annak múltját és lenyűgöző felújítását, valamint felhívta a protokollosok figyelmét számos viselkedési szabályra és szokásra, melyeket minden körülmények között figyelembe kell venni.

Ezt követően Rovó Bence az Óbuda Kosher Catering vezetője mutatta be a kóser étkezés legfontosabb szabályait. Részletesen kitért a kóser alapanyagok beszerzésének, azok feldolgozásának és szigorú ellenőrzésének folyamatára, valamint megismerhettük az azok felszolgálásával szemben támasztott követelményeket is. A Kosher Catering akár 800 adag ételt is el tud készíteni, de készséggel állnak rendelkezésre kisebb létszámú rendezvények esetében is.

Az előadásokat követően Laczkó Rita elnökasszony átadta egyesületünk emléklapját, majd kóser kóstoló következett. Ízelítőt kaphattunk a zsidó konyha jellegzetes ételeiből, melyek nem csak csodaszépek, hanem rendkívül ízletesek is voltak.

A közel 40 fős vendégség és vendéglátóink között kellemes beszélgetés zárta le az estét, mely során lehetőségünk volt feltenni kérdéseinket is.

Köszönjük szépen a tartalmas estét az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek és a kiváló vendéglátást a Kosher Catering Óbuda vezetőségének és munkatársainak.

További képek ide kattintva érhetőek el.

📸 FerStúdió – Csárdás Ferenc
🖋️ Virágh Beáta