A konyha, ahol otthon éreztük magunkat!
Egyesületünk 2024. május 15-én a Boook Kitchen-ben tett látogatást, hogy felfedezze és belekóstoljon az örömfőzés kreatív világába. Ez a kirándulás a kreatív konyhában készült fogások és a kiváló borok elfogyasztása mellett igazi szakmai és kulturális időutazás is volt Katona Csaba történész előadásának köszönhetően.
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának tudományos munkatársa beavatta a hallgatóságot az asztal melletti viselkedéskultúra több száz éves történetébe, a polgári viselkedéskultúra fejlődésébe, a fürdőkultúra kialakulásába, mindezt megfűszerezve korabeli feljegyzésekből és jegyzetekből idézett szórakoztató anekdotákkal. Megtudhattuk azt is, hogy a hazai nyaralási szokások és a szabadidő kialakulása a XIX. századra vezethető vissza, és amelynek egyik népszerű helyszíne Balatonfüredhez kapcsolható.
Az érdekes és szórakoztató előadást követően érkezett Polgár Géza tulajdonos, borkereskedő, és Pálinkás Zsolt Chef, akik megismertették velünk az örömfőzés jelentését a Boook Kitchenben.
Az örömfőzés kifejezi a szenvedélyt, a kreatív konyhát, a házias ízeket, a kiváló minőségű alapanyagokat és mellé a kiváló minőségű, díjnyertes borokat, a professzionális tálalást, a magas szintű szakmai hátteret és az elhivatottságot, a vendégszeretetet és az alkotás örömét, amelyet a gasztronómiai történetek fűszereznek tökéletes harmóniává és élménnyé.
Ebben a kreatív és egyedi élményben részesültünk ezen az estén, az 5 éve együttműködésben és szenvedéllyel alkotó Géza, Zsolt és Csaba triójának köszönhetően, amelyet a vacsora közbeni kötetlen beszélgetések és az együtt töltött idő tettek teljessé.
Köszönjük a Boook Kitchen csapatának az örömfőzés élményét és azt, hogy ennek a kreatív alkotásnak és találkozásnak a részesei lehettünk!
További fotók ide kattintva érhetőek el.
🖊 Lovász Erika
📸 dr. Bittó Renáta
#MPrOE #MagyarProtokollosok #protokoll #vinox #örömfőzés #boookitchen