Egyesületünk első újévi, januári szakmai programján dr. Kondricz Péter író, korábbi diplomata, külgazdasági attasé, szakvizsgázott nemzetközi jogász, ügyvéd, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a TPF Tomori Pál Főiskola – Tomori Pál College oktatója volt a vendégünk.

A Zoom meeting formájában rendezett online eseményünkön “Egy európai Nyugat-Afrikában” címmel tartott nekünk előadást. Részletesen mesélt az afrikai kiküldetése során átélt magával ragadó világról, az ott tapasztalt kultúrsokkról, a helyi ceremoniális viselkedési szabályokról, de a kihívásokról, nehézségekről is.

Prezentációjában láthattunk különleges felvételeket arról az avatási szertartásáról, ahol a helyi népviseletnek megfelelő öltözékben a szomszédos tagország emírjei, szultánjai jelenlétében nemesi rangot kapott.
Őszintén mesélt azokról a túlélési technikákról is (#gyombertmalariaellen), amelyek segítették abban, hogy európai emberként, külgazdasági attaséként befogadja őt az ottani közösség és képes legyen megállni a helyét Afrikában is.

✍ Molnár Éva