A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karával kötött együttműködési megállapodásnak megfelelően a 2022/23-as tanévben is sor került a nemzetközi tanulmányok és interkulturális kapcsolatok mesterképzéses hallgatók képzésére állami és diplomáciai protokoll témakörben.

A II. félévre ütemezett 28 tanórára a járványhelyzet elmúltával ismét személyes formában került sor, melyet Kovács Gáborral, egyesületünk egyik alapítójával és korábbi elnökségi tagjával közösen tartottunk 2023. március 16-18. és május 11-13. között.

A mesterképzéses hallgatóknak megtartott, gyakorlatra fókuszáló előadásokra becsatlakoztak az alapképzéses hallgatók közül azok is, akik a Sapientia csapatát erősítik az holnap megrendezésre kerülő XI. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyen. Nagyon okos, érdeklődő és széleskörű lexikális tudással rendelkező hallgatókat ismerhettünk meg személyükben, akikkel öröm volt együtt dolgozni. A vendéglátással kapcsolatos elméletet az általunk nagyon kedvelt Bulgakov Étteremben kötöttük össze a gyakorlattal és a kulináris élvezetekkel.

Külön öröm volt számunkra, hogy a tavalyi hallgatókkal az online oktatásunkat követően most személyesen is megismerkedhettünk.

🖊 📸 Laczkó Rita elnök