2020 február 22.-én, szombaton a budapesti Spoon rendezvényhajón egy nagyszabású protokoll konferenciát szervezett Egyesületünk elnöksége HATÁRTALANUL – PROTOKOLL AZ EURÓPAIASSÁG JEGYÉBEN címmel. Az eseményen több mint 100 fő képviseltette magát, különböző területekről. A megjelent vendégek és résztvevők között voltak az egyesület támogatói, az együttműködő partnereket, az államigazgatási szervek képviselői, a nagykövetségek képviselői, a hazai oktatási intézményekben tevékenykedő kollégák, a nemzetközi partnereink pl. nyitrai és beregszászi felsőfokú intézmények képviselői.

A nap folyamán a részvevők a protokoll szakma különböző területeibe nyerhettek betekintést, az izgalmas és magas színvonalú előadások keretén belül.  Az első percekben, az egyesület jelenlegi elnök asszonya Laczkó Rita, valamint az alapító és örökös tiszteletbeli elnökasszony Dr. Vámos Lászlóné köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Ambrus Jenő nagykövet, miniszteri főtanácsadó, Miniszterelnöki Kabinetiroda, korábbi állami,, miniszterelnöki protokollfőnök, az Állami protokoll és reprezentáció témában tartotta meg prezentációját. Ezután Dr. Bittó Renáta jogász, oktató, tréner, protokoll-és viselkedéskultúra szakértő, ÜZLETI INTELLIGENCIA felsőfokon”, avagy etikus üzleti magatartás, mint a sikeres céges kapcsolatok záloga című előadását hallgathattuk.

A sportdiplomáciában jártas Fábián László, a MOB sportigazgatója, olimpiai bajnok öttusázó avatott be minket a Tokiói olimpia előkészületi munkájába protokoll szemmel az olimpia évében.

Elnökségünk a tavalyi évben stratégiai megállapodást között a Magyar Fordítók és Tomácsok Egyesületével, melynek első közös megnyilvánulása ez a konferencia volt. Az elnökasszony, Lakatos-Báldy Zsuzsanna „Az elnök emberei….tolmácsok és protokollosok egy csapatban” címmel tartotta meg lebilincselő előadását.

A nap vége felé közeledve egy igazán motivációs előadást hallgattunk Kende-Hoffher Krisztinától, a TMC tulajdonosával a „Médiakommunikáció a protokollban” témában.

A szakmai konferencia mellett a Spoon rendezvényhajó magas színvonalú vendéglátással kényeztette a vendégeinket. Az egyesület pedig egy igazán látványos divatbemutatóval kedveskedett Hrivnak Tünde Pro Urbe díjas divattervező jóvoltából.

Az előadóinknak, a témáknak, a helyszínnek köszönhetően a részvevők elégedetten távozhattak az eseményről.