Kopp Mária Intézet Protokollosok Országos szövetsége

Egyesületünk tagjai az októberi klubnapjukat a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Intézetében töltötték, ahol két tagtársunk, Molnár Éva és R. Tóth Kinga látja el az Intézet szervezési és protokoll feladatait.

Az Intézet 2018-ban kezdte meg működését, alapítójuk, Kopp Mária professzor asszony szellemiségét követve és továbbvíve.

Az Egyesületünk vendégeit Fűrész Tünde elnök asszony köszöntötte, aki rövid betekintést nyújtott az Intézet múltjába, jelenébe, illetve bemutatta nekünk Kopp Mária munkásságát és hagyatékát.

Ezután Dr. Molnár Balázs elnökhelyettes bemutatta az Intézet nemzetközi kapcsolatok kialakításában és ápolásában végzett tevékenységeit.

Majd tagtársunk, Molnár Éva kitért a szervezet rendezvényszervezési és protokolláris feladatainak bemutatására. Elmondta, hogy bár szervezetük egy viszonylag kis szervezet, mégis közel 3500 emberrel vették fel a kapcsolatot az elmúlt egy évben rendezvényeiken keresztül és több mint 60 rendezvényt szerveztek a KINCS indulása óta. Ezek között természetesen jelen voltak a kétoldalú tárgyalások mellett, a több mint 350 fős rendezvények is.

A bemutató után lehetőségünk nyílt megtekinteni az Intézetnek helyet adó volt csillagvizsgáló épületét és megcsodálhattuk az épület tetejéről nyíló csodálatos kilátást.

Köszönjünk vendéglátóinknak a szíves vendéglátást és a tartalmas előadásokat!