A Magyar Zene Háza a Városligetben található, közvetlenül a Városligeti tó szomszédságában, a Vajdahunyad vára közelében. Az itt megtekinthető kiállításban az egyetemes zenetörténet mellett a magyar zenetörténet is bemutatásra kerül. A természet tisztelete, a lenyűgöző látvány, a professzionális hangzás, a legmodernebb technika és az igazi vendégszeretet harmóniája jellemzi a Magyar Zene Háza épületét.

 

Októberi szakmai napunk helyszínére több, mint 30 résztvevővel érkeztünk, melynek fókuszában az unikális épület és mindennapjainak megismerése állt. Köszönjük Nagy Máté, a Ház munkatársának szakmai körbevezetését, mely során számos olyan információval gazdagodtunk, amelyek segítségünkre lehetnek egy rangos rendezvény előkészítése esetén.

A Magyar Zene Házat Sou Fujimoto japán építész tervei alapján készült, aki egy természetközeli, áttetsző üveg építményt álmodott meg a liget fái közé. Megtudtuk azt is, hogy az épületet tartó oszlopok vastagsága a környező fák törzsével hasonló átmérőjűek, ezzel biztosítva a könnyed megjelenést. 2019-ben elnyerte Európa Legjobb Középülete, illetve a Legjobb Nemzetközi Középület díját.

Az épület megtekintése után finom falatok és egy jó kávé mellett megpihentünk, beszélgettünk, majd felfrissülve folytattuk a szakmai programot először a hangdóm, majd a könyvtár és az interaktív múzeum megtekintésével, melyben az egyetemes és magyar zenetörténet is nagy hangsúlyt kap.

A koncerttermeket, múzeumot és oktatási helyszíneket is magában foglaló épület minden szempontból kiemelkedő, melyre mi magyarok, igazán büszkék lehetünk!

A Magyar Zene Háza kiváló helyszínt nyújt a magas rangú diplomáciai eseményekhez és kiemelt üzleti rendezvényekhez kapcsolódó kulturális programoknak, melyek előkészítését és színvonalas lebonyolítását elkötelezett, profi munkatársakkal és természetközeli, minden igényt kielégítő helyiségekkel támogatja.

Jó szívvel ajánljuk protokollos és rendezvényszervező kollégáinknak!

✍️ Laczkó Rita, Virágh Beáta és Molnár Éva

📸 Virágh Szabolcs

Keressen minket!

Szüksége lenne útmutatásra az illem, etikett és protokoll témakörökben?