Egyesületünk félévzáró rendezvényét a Domonyvölgyben tartottuk a Lázár Lovasparkban. A résztvevők egy része kisbusszal, másik része személygépkocsival érkezett.

 

 

Darázs György igazgató úr, aki Egyesületünk tagja, a látványos lovasbemutató után körbevezetett minket a csodálatos parkban, amely legutóbbi látogatásunk óta számos újdonsággal gazdagodott.

 

 

Lenyűgöző volt a Lazareum, amely több, mint egy múzeum. Modern technikával felszerelt látogatóközpont, amelyben megcsodálhattuk a Lázár fivérek megszámlálhatatlan érmeit, díjait és elismeréseit, valamint tájékozódhattunk a család történetéről és hitvallásukról.

 

 

A Lázár Lovaspark működése során számos rangos cég, híres magánember járt már itt, sőt 2011-ben Magyarország EU elnöksége alatt a lovaspark kiemelt protokoll helyszín volt, többek között itt rendezték az ECOFIN, Európa gazdasági és pénzügy minisztereinek informális találkozóját is.

Alkalmunk volt megtekinteni a lovasbemutatót is, mely számos izgalmas és látványos elemet is tartalmazott. A lovak, a szürkemarhák, a lovasok és a csikósok előadása nem csak a külföldieket nyűgözi le.

 

 

A lovasbemutató után Darázs György igazgató úr bemutatta a lovaspark többi részét, úgy mint a lovak istállóját és a kis állatparkot is, ahol mint a „nagymama udvarán” megismerkedhettünk az őshonos háziállatokkal.

 

 

A Lázár testvérek birodalma a hatalmas, kitartó munka és igényes, minőségi hozzáállás mintaképe.

 

 

Nagyon köszönjük a fantasztikus vacsorát és a remek hangulatot. Bízunk abban, hogy lesz még lehetőségünk visszatérni erre a csodálatos helyszínre.